Vizážistka radí: Jak vytvořit trendy festivalový make-up, který zároveň vydrží?

Blog

  1. Domů
  2. Blog
  3. Vizážistka radí: Jak vytvořit trendy festivalový make-up, který zároveň vydrží?

Vizážistka radí: Jak vytvořit trendy festivalový make-up, který zároveň vydrží?

Léto se blíží a s ním i tradiční období hudebních festivalů. Líčení na tento typ události má svá pravidla, která se při přípravě vyplatí neopomenout. S čím letos na festivalu zazáříte a jak vytvořit make-up, který vydrží i v parném počasí? Nejen to prozradila v rozhovoru vizážistka a kosmetička Veronika Matějka.

Jaký je obecně rozdíl mezi festivalovým a běžným líčením? V čem je festivalové typické?

Rozdíl mezi těmito druhy líčení je vlastně velmi jednoduchý. V běžném líčení se snažíme zamaskovat nějaké ty nedostatky a zvýraznit naše přednosti. U festivalového líčení se snažíme upoutat pozornost a rozjet pořádnou party. Typickými prvky jsou tedy třpytky, kamínky a hodně výrazné barvy.

Je vhodné volit na různé typy festivalů odlišný styl líčení nebo záleží spíše na našem vkusu?

Samozřejmě vždy záleží na vkusu jednotlivce, ale asi bych nepředpokládala, že na metalový fesťák někdo dojde v neonových barvách a růžovém líčení.

Co bude u festivalového líčení letošní rok v kurzu? S čím člověk neudělá chybu?

Co u nás letos pofrčí, můžeme často předpokládat z toho, jaký trend nám nastaví Coachella, která proběhla v dubnu. Pár let zpět bylo vše posypané třpytkami, poté se začaly lepit kamínky kolem očí i na čelo a do výstřihu, letos byly hodně vidět výrazné barevné stíny s grafickými linkami v kontrastních barvách. Pokud tedy zvolíte některou z těchto variant, určitě neuděláte chybu.

Jakou paletu barev doporučujete obecně pro letní festivaly? Je některá barva, která se vyloženě nehodí?

Vzhledem k tomu, že se jedná o festivalové líčení, které má být nevšední, určitě bych sáhla po výrazných barvičkách – třeba oranžové a červené s modrou nebo zelené a žluté s růžovou. Využijte atmosféry festivalu a nestyďte se odvázat.

Jaké produkty nebo techniky doporučujete pro vytvoření takového festivalového líčení, které vydrží i v horkém počasí?

Velkým pomocníkem bude primer pod make-up, který prodlouží jeho životnost. Stejně tak závěrečný fixační sprej, díky němuž se přes make-up vytvoří neviditelný film, jež udrží vše na svém místě. Pokud se chystáte nanášet třpytky, použijte pod ně produkt Glitter glue. Kamínky doporučuji podlepit lepidlem na řasy. Pro opravdu extrémní výdrž také můžete fixační sprej nanášet postupně během líčení mezi vrstvami.

Jak nalíčit rty, aby přežily i konzumaci jídel a nápojů na festivalu?

Určitě jako první naneste tužku na rty, můžete s ní pro jistotu vyplnit celé rty, poté naneste rtěnku ve stejné barvě. Rtěnky s nejdelší výdrží jsou ty tekuté, které mají matný finiš. Případně pokud chcete juicy efekt, přetřete přes ně na konci lesk. Mým tipem je nanést tekutou rtěnku štětečkem na rty a ne aplikátorem. Ten totiž většinou vytvoří příliš silnou vrstvu, jež se může začít drolit nebo praskat. Štěteček je preciznější a docílíte jemnější vrstvy, která lépe přimkne ke rtům.

Jak postupovat při nanášení ozdobných kamínků na tvář, aby dlouho vydržely, ale zároveň neškodily pleti?

Asi největší jistotu vám dá lepidlo na řasy. Pokud máte kamínky, které jsou již podlepené, s velkou pravděpodobností vám velice rychle odpadnou při prvním tanci. Pro menší či větší třpytky je ideálním produktem Glitter glue. Každopádně myslete na to, že použití spreje na vlasy pro líčení obličeje je už v dnešní době opravdu passé.

Na festivalech je vidět i trend zdobení dekoltu a okolí klíčních kostí. Platí pro nanášení líčidel na hrudník jiná pravidla než pro nanášení na tvář?

Líčení těla se zase tak moc od líčení obličeje neliší. Je potřeba především myslet i na to, co budete mít na sobě, aby vám oblečení váš výtvor neponičilo, nebo abyste si naopak líčením nezničili oblečení. Jinak u zdobení těla jsou stále in kamínky, třpytky nebo různé malované čáry, se kterými můžete ozdobit dekolt, klíční kosti, ramena i paže. Nemusíte se však bát líčení použít i na bříško či nohy.