Sportem ke zdraví, ale i k módě. Tipy na outfity do hor, fitka či na lekce jógy

Blog

  1. Domů
  2. Blog
  3. Sportem ke zdraví, ale i k módě. Tipy na outfity do hor, fitka či na lekce jógy

Sportem ke zdraví, ale i k módě. Tipy na outfity do hor, fitka či na lekce jógy

Žít aktivně lze bez problému i v chladných měsících. Například lyžování nebo snowboarding je ostatně neodmyslitelnou součástí zimních dovolených. Zarputilé sportovce pak od venkovního běhání obvykle neodradí ani nevlídné počasí či brzký příchod tmy. Těm, kteří se mrazům raději vyhýbají, nabízejí řadu možností fitness centra a tělocvičny.

Ať už se sportovní aktivita bude odehrávat venku, či vevnitř, je potřeba se na ni vždy správně a vhodně obléknout. Při výběru sportovního oblečení je třeba zohlednit hlavně funkčnost a bezpečnost. Už dávno ale neplatí, že je tento druh oděvů nuda. Právě naopak! Obchody v dnešní době nabízejí pestrý výběr sportovního vybavení, které je nejen kvalitní, ale také trendy. Připravili jsme si pro vás výběr kousků, které splňují všechna výše zmíněná kritéria.

Na lyžích v teplé a výrazné bundě

Pokud na něčem nedoporučujeme šetřit, je to právě bunda. Na svahu jsou u ní důležité tyto tři parametry: hřejivost, ochrana proti větru a voděodolnost. Vhod přijde také kapuce, která je praktická, zároveň bundě přidá na sportovní eleganci. Je dobré sáhnout po výraznějších barvách, abyste na kopci byli dobře vidět a snížili tak riziko srážky.

TIP ► Lyžařská bunda Katinen z prodejny Intersport za 5 999 Kč

Vyběhněte doslova nepřehlédnutelně

Na bezpečnost byste neměli zapomínat ani při běhu. V zimě se brzy stmívá a spousta míst je neosvětlených. Reflexní ochranné pásky jdou koupit i zvlášť, proč ale nespojit příjemné s užitečným? Neonová ledvinka se bude v kombinaci s černým nebo bílým běžeckým outfitem skvěle vyjímat, zároveň vás řidiči nebo cyklisté zaznamenají včas a z dostatečné vzdálenosti.

TIP ► Běžecká ledvinka Nike z prodejny Intersport za 549 Kč

Vracejí se tenisky na vyšší platformě

Sportovní obuv je dobré vyzkoušet přímo na prodejně, aby dokonale seděla chodidlům a neomezovala vás v pohybu. Ideálně by měla být šněrovací, noha musí mít v botě oporu, a to zejména při cvičení na strojích ve fitku. Do módy se vracejí vyšší platformy, což platí i ve sportovním odvětví, kde díky vyšší a mohutnější podrážce získáte stabilitu a jistější krok.

TIP ► Tenisky z prodejny Deichmann za 899 Kč

Multifunkční kousek: legíny

Legíny by neměly chybět v žádném šatníku, díky své pohodlnosti se už staly běžnou součástí každodenní módy. Pokud v nich chcete podat větší výkony, je dobré, aby dobře odváděly pot a rychle schly. V neposlední řadě doporučujeme zkontrolovat jejich neprůsvitnost, vyhnete se tak potenciálnímu faux pas.

TIP ► Legíny Nike z prodejny Intersport za 949 Kč

Široká ramínka jako základ padnoucí sportovní podprsenky

Každá žena jistě potvrdí, že se v józe neobejde bez dobře padnoucí sportovní podprsenky. S vhodně zvolenou podprsenkou roste sebejistota a flexibilita v jógových pozicích. Ideální je proto varianta z příjemného pevného materiálu se širokými ramínky, která poskytnou komfort a oporu. Designům se meze nekladou, vybírat můžete ze škály od minimalistických jednobarevných kousků až po vzorované podprsenky, které zaujmou na první pohled.

TIP ► Sportovní podprsenka z prodejny C&A za 550 Kč

U jógamatky je důležitá její tloušťka

V pestré nabídce jógamatek může být někdy trochu oříšek najít tu nejlepší. Podložka patří k základní výbavě jogína, proto by se jí měla věnovat dostatečně velká pozornost. Aby vás nikde nic netlačilo, vybírejte podložky tlusté alespoň 4 mm. Je dobré zamyslet se i nad materiálem. V tomto ohledu nešlápnete vedle s klasikou v podobě PVC: je odolný, snadný na údržbu a příjemný na dotek. Díky vhodné podložce vás tak nic nebude omezovat ve fyzické pohodě, která přispěje i ke správnému vnitřnímu naladění.

TIP ► Energetics Yoga Mat z prodejny Intersport za 399 Kč