Make-up artistka doporučuje: Na podzim volte líčení v zemitých tónech

Blog

  1. Domů
  2. Blog
  3. Make-up artistka doporučuje: Na podzim volte líčení v zemitých tónech

Make-up artistka doporučuje: Na podzim volte líčení v zemitých tónech

Podzim s sebou přináší změny nejen v oblékání, ale také v make-upu. V létě je líčení častokrát kvůli horkům upozaďováno, chladnější měsíce naopak přímo vyzývají k tomu, abyste si s ním vyhrály.

V tomto období hrají hlavní roli barvy. Není tak potřeba vyhýbat se výraznějším odstínům, naopak je žádoucí využívat zlatavé a metalické odlesky. S podzimními make-up trendy v tomto článku poradí make-up artistka Petra Grézlová.

Péče je základ

Než ale začneme samotným make-upem, je nutné zdůraznit jeden důležitý krok. Aby líčení na pleti vypadalo dobře, je potřeba kvalitní hydratace. „S příchodem chladnějšího období je naše pokožka sušší, proto je důležité věnovat jí denně péči v podobě výživných krémů,“ vysvětluje Petra. Od zdravé pleti se pak odráží i finální výsledek, proto není radno tuto přípravu podceňovat.

TIP ► Krém značky Alverde z prodejny dm za 89,90 Kč

Krémovými tóny nic nezkazíte

Odstíny v líčení by měly ladit s podzimním šatníkem, ale i náladou. „K typickým podzimním barvám bych řadila měděnou, bronzovou, hnědou a bordó. Tuto barevnou škálu musí žena umět nosit, ne každá se v ní dokáže cítit sama sebou. V takovém případě bych volila jemnější krémové barvy,“ radí Petra.

TIP ► Paletka značky Trend !t up z prodejny dm za 159 Kč

Nestárnoucí klasika: červené rty

„Oblíbeným trendem v tomto ročním období jsou výrazné rty, kdy převažují odstíny od červených přes bordó až do borůvkových,“ říká Petra. Červené rty nikdy nevyjdou z módy. Sluší brunetkám, černovláskám, zrzkám i blondýnám. Při nanášení takto výrazných rtěnek je důležitá precizní aplikace pomocí štětečku, případně není od věci rty nejdříve obtáhnout konturovací tužkou tak, aby bylo následné vyplňování jednodušší.

TIP ► Rtěnka značky Alverde v odstínu Red Kiss z prodejny dm za 109 Kč

Glow efekt na očích i pleti

A protože se blíží čas večírků a plesů, patří k večernímu líčení naprostá klasika – kouřovky. „Pro podtržení dramatičnosti je můžete rozzářit přidáním lesku do vnitřního koutku oka,“ doporučuje Petra. Rozjasněná pleť je navíc in i letos, pudr je proto dobré používat jen lokálně. Pleť by jako celek měla působit zdravě a svěže.

TIP ► Rozjasňovač Trend !t up z prodejny dm za 109 Kč

Nezapomínejte na obočí

Obočí je rámem obličeje a tvoří náš výraz, proto by se na něj nemělo zapomínat. „Odzvonilo dobám, kdy se obočí vybarvovalo určitým odstínem. Letošním velkým hitem, který bude trendem i na podzim, je vyčesané obočí zafixované průhledným gelem,“ upozorňuje Petra. Gel jednotlivé vlásky oddělí a zvýrazní, díky tužícím vlastnostem zůstane obočí po celý den upravené.

TIP ► Gel na obočí Alverde z prodejny dm za 119 Kč